Skip to main content

Működési feltételek

A CD-ROM programjának a megfelelő működéshez az Ön számítógépén minimálisan 128 MByte RAM-memóriára, optimális teljesítményhez min. 256 MByte RAM-ra van szüksége.
A CD-ROM operációs rendszer-független módon lett elkészíve, és három operációs rendszer alatt lett tesztelve: Windows operációs rendszerek esetén az Internet Explorer 6 és az Opera 8.54 böngészőkkel, Linux és Macintosh operációs rendszerek esetén pedig Opera 8.54 böngészővel. A program Windows operációs rendszerek esetén automatikusan elindul az Ön számítógépének alapértelmezett böngészőjővel. Ha nem az Opera vagy az IE az alapértelmezett böngésző, vagy nem Windows környezetben használja a CD-t, akkor a fájlokat tallózva a CD-ROM könyvtárából kell elindítani az index.html fájlt. Ha a számítógépén nincs egyik böngésző sem, akkor telepítenie kell valamelyik programot. (Az Opera 8.54 telepítőprogramokat a különböző operációs rendszerekhez illeszkedően az Opera honlapjáról töltheti le.)
A Netscape/FireFox alapú böngészők a CD-ROM megjelenésének pillanatában nem támogatják az alkalmazás működését – pontosabban annak alapját képező dinamikus script-betöltést. A cikk betöltése során egy üzenet jelenik meg, amely tájékoztatja, hogy a CD működtetéséhez használjon Opera 8.54 vagy IE6 (vagy annál újabb) böngészőt.

Blogok

„Túl későn jöttünk”

Zolnay János blogja

Beszélő-beszélgetés Ujlaky Andrással az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) elnökével

Egyike voltál azoknak, akik Magyarországra hazatérve roma, esélyegyenlőségi ügyekkel kezdtek foglalkozni, és ráadásul kapcsolatrendszerük révén ehhez még számottevő anyagi forrásokat is tudtak mozgósítani. Mi indított téged arra, hogy a magyarországi közéletnek ebbe a részébe vesd bele magad valamikor az ezredforduló idején?

Tovább

E-kikötő

Forradalom Csepelen

Eörsi László
Forradalom Csepelen

A FORRADALOM ELSŐ NAPJAI

A „kieg” ostroma

1956. október 23-án, a késő esti órákban, amikor a sztálinista hatalmat végleg megelégelő tüntetők fegyvereket szerezve felkelőkké lényegültek át, ostromolni kezdték az ÁVH-val megerősített Rádió székházát, és ideiglenesen megszálltak több más fontos középületet. Fegyvereik azonban alig voltak, ezért a spontán összeállt osztagok teherautókkal látogatták meg a katonai, rendőrségi, ipari objektumokat. Hamarosan eljutottak az ország legnagyobb gyárához, a Csepel Művekhez is, ahol megszakították az éjszakai műszakot. A gyár vezetőit berendelték, a dolgozók közül sem mindenki csatlakozott a forradalmárokhoz. „Figyelmeztető jelenség volt az, hogy a munkások nagy többsége passzívan szemlélte az eseményeket, és még fenyegető helyzetben sem segítettek. Lényegében kívülállóként viselkedtek” – írta egy kádárista szerző.

Tovább

Beszélő a Facebookon