Skip to main content

Kerekasztal-beszélgetés március 30-án a CEU-n az elektronikus információ-szabadságról

„Az elektronikus információszabadság megvalósítása Európában" címmel tart kerekasztal-beszélgetést a budapesti Közép-Európai Egyetem 2006. március 30-án. A beszélgetést a Média és Kommunikációs Kutatóközpont (Közép-európai Egyetem) rendezi.

Az elektronikus információszabadság törvény 2006. januárjában lépett hatályba Magyarországon. A kerekasztal-beszélgetés során külföldi és hazai szakemberek beszélik meg az információszabadság új formáját célzó jogszabályok végrehajtását, annak társadalmi, gazdasági, jogalkalmazási és jogalkotási hatásait.

A kerekasztal-beszélgetés első részében, délután két órától David Goldberg (Glasgow Caledonian University) és Jelena Surculija (Consultant to the Republican Agency for Telecommunications in Serbia) vesz részt, ahol saját tapasztalataikat mondják el az elektronikus információszabadság megvalósításáról angol nyelven. A második részben Péterfalvi Attila (adatvédelmi biztos), Majtényi László (az Eötvös Károly intézet elnöke, volt adatvédelmi biztos) Kovács Kálmán, miniszter (IHM), Simon Éva (Média és Kommunikációs Kutatóközpont) és Földes Ádám (TASZ).
Moderátor: Molnár Péter (Média és Kommunikációs Kutatóközpont).

Helyszín:
Közép-Európai Egyetem, Popper terem
1051 Budapest, Nádor u. 9.

Időpont:
2006. március 30. 14:00-18:00

További információ:
tel: 06 1 3273000/2474
06 1 2124800
fax: 06 1 3150625
info [at] ekint [dot] org
molnarp [at] ceu [dot] hu
http://www.cmcs.ceu.hu:8080/cmcs/EFOI

Blogok

„Túl későn jöttünk”

Zolnay János blogja

Beszélő-beszélgetés Ujlaky Andrással az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) elnökével

Egyike voltál azoknak, akik Magyarországra hazatérve roma, esélyegyenlőségi ügyekkel kezdtek foglalkozni, és ráadásul kapcsolatrendszerük révén ehhez még számottevő anyagi forrásokat is tudtak mozgósítani. Mi indított téged arra, hogy a magyarországi közéletnek ebbe a részébe vesd bele magad valamikor az ezredforduló idején?

Tovább

E-kikötő

Forradalom Csepelen

Eörsi László
Forradalom Csepelen

A FORRADALOM ELSŐ NAPJAI

A „kieg” ostroma

1956. október 23-án, a késő esti órákban, amikor a sztálinista hatalmat végleg megelégelő tüntetők fegyvereket szerezve felkelőkké lényegültek át, ostromolni kezdték az ÁVH-val megerősített Rádió székházát, és ideiglenesen megszálltak több más fontos középületet. Fegyvereik azonban alig voltak, ezért a spontán összeállt osztagok teherautókkal látogatták meg a katonai, rendőrségi, ipari objektumokat. Hamarosan eljutottak az ország legnagyobb gyárához, a Csepel Művekhez is, ahol megszakították az éjszakai műszakot. A gyár vezetőit berendelték, a dolgozók közül sem mindenki csatlakozott a forradalmárokhoz. „Figyelmeztető jelenség volt az, hogy a munkások nagy többsége passzívan szemlélte az eseményeket, és még fenyegető helyzetben sem segítettek. Lényegében kívülállóként viselkedtek” – írta egy kádárista szerző.

Tovább

Beszélő a Facebookon