Skip to main content

Cipő- és tanszergyűjtés – a Polgár Alapítvány felhívása

Tisztelt Partnerünk, Leendő Támogatónk!

Az elmúlt években többen már segítettek a Polgár Alapítvány akcióin keresztül (is) végtelen szegénységben élő embereken. Bizalmuk, aktivitásuk nélkül, ami egyúttal üzenet és példa, rosszabb lenne ebben az országban élni. Nem csak a kiszolgáltatottaknak, nekünk is. Tudjuk, hogy egy-egy gyűjtés nem tudja megoldani az egyre súlyosbodó elszegényedést, mi civilek arra azonban vállalkozhatunk, hogy nem maradunk közömbösek, és ha van rá lehetőségünk, pár száz család mellé állunk, csökkentjük az eszköztelenség és nyomor okozta stresszt.

Most éppen iskolakezdéskor.

Azokba a falvakba és családokba juttatunk el adományokat, ahol szeptember 1-én nem tudják a gyerekek iskolába indításához a minimális feltételeket (lábbeli, táska, füzet, írószer) előteremteni. Alapítványunk arra vállalkozik, hogy ezeket a családokat felkutatja, és az összegyűjtött adományokból ellátja a gyerekeket tanszerrel és megfelelő cipővel. A tanszercsomagot pénzadományokból tudjuk legcélzottabban összeállítani.

Számlaszámunk:12010501-01072910-00100009 (a közlemény rovatba kérjük, írják oda: tanszer).

Csatolunk egy plakátot, amelyen minden információ megtalálható. Amennyiben tudnak az akcióhoz csatlakozni, örülnénk, ha jeleznék az info [at] polgaralapitvany [dot] hu címen.

Részletes információ itt is elérhető:

http://polgaralapitvany.hu/felhivas-mezitlabas-szeptember-1/

Köszönjük a figyelmet, számítunk a segítségükre, tisztelettel:

Polgár Alapítvány

Köszönjük, ha szánnak még pár percet az alábbi klipünkre is, amely az idei Roma tehetségtáborban készült!

Kapcsolódó videó

Blogok

„Túl későn jöttünk”

Zolnay János blogja

Beszélő-beszélgetés Ujlaky Andrással az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) elnökével

Egyike voltál azoknak, akik Magyarországra hazatérve roma, esélyegyenlőségi ügyekkel kezdtek foglalkozni, és ráadásul kapcsolatrendszerük révén ehhez még számottevő anyagi forrásokat is tudtak mozgósítani. Mi indított téged arra, hogy a magyarországi közéletnek ebbe a részébe vesd bele magad valamikor az ezredforduló idején?

Tovább

E-kikötő

Forradalom Csepelen

Eörsi László
Forradalom Csepelen

A FORRADALOM ELSŐ NAPJAI

A „kieg” ostroma

1956. október 23-án, a késő esti órákban, amikor a sztálinista hatalmat végleg megelégelő tüntetők fegyvereket szerezve felkelőkké lényegültek át, ostromolni kezdték az ÁVH-val megerősített Rádió székházát, és ideiglenesen megszálltak több más fontos középületet. Fegyvereik azonban alig voltak, ezért a spontán összeállt osztagok teherautókkal látogatták meg a katonai, rendőrségi, ipari objektumokat. Hamarosan eljutottak az ország legnagyobb gyárához, a Csepel Művekhez is, ahol megszakították az éjszakai műszakot. A gyár vezetőit berendelték, a dolgozók közül sem mindenki csatlakozott a forradalmárokhoz. „Figyelmeztető jelenség volt az, hogy a munkások nagy többsége passzívan szemlélte az eseményeket, és még fenyegető helyzetben sem segítettek. Lényegében kívülállóként viselkedtek” – írta egy kádárista szerző.

Tovább

Beszélő a Facebookon