Skip to main content

(dr. Bóc Imre)

(dr. Bóc Imre), (Pless Zsuzsa): [Olvasói levelek]


Kezdetben volt az MDF-választási jelszó: Tavaszi nagytakarítás. Aztán jön a hatalomgyakorlás valósága, amit a népnyelv „nyári nagymosásnak” nevezett el. A közvélemény elégedetlen: minden marad a régiben?

Kezdődjék hát az össznépi játék: Kitől mit vegyünk el, kit hová tegyünk el?

Olvasóink is ehhez a témához szólnak hozzá örvendetes konkrétsággal.

Tisztelt Szerkesztő Úr!

Mint érdekelt egyetértőleg szólok hozzá a kiemelt nyugdíjak folyósításának szabályozásáról, ill. megvonásáról szóló cikkéhez.
Blogok

„Túl későn jöttünk”

Zolnay János blogja

Beszélő-beszélgetés Ujlaky Andrással az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) elnökével

Egyike voltál azoknak, akik Magyarországra hazatérve roma, esélyegyenlőségi ügyekkel kezdtek foglalkozni, és ráadásul kapcsolatrendszerük révén ehhez még számottevő anyagi forrásokat is tudtak mozgósítani. Mi indított téged arra, hogy a magyarországi közéletnek ebbe a részébe vesd bele magad valamikor az ezredforduló idején?

Tovább

E-kikötő

Forradalom Csepelen

Eörsi László
Forradalom Csepelen

A FORRADALOM ELSŐ NAPJAI

A „kieg” ostroma

1956. október 23-án, a késő esti órákban, amikor a sztálinista hatalmat végleg megelégelő tüntetők fegyvereket szerezve felkelőkké lényegültek át, ostromolni kezdték az ÁVH-val megerősített Rádió székházát, és ideiglenesen megszálltak több más fontos középületet. Fegyvereik azonban alig voltak, ezért a spontán összeállt osztagok teherautókkal látogatták meg a katonai, rendőrségi, ipari objektumokat. Hamarosan eljutottak az ország legnagyobb gyárához, a Csepel Művekhez is, ahol megszakították az éjszakai műszakot. A gyár vezetőit berendelték, a dolgozók közül sem mindenki csatlakozott a forradalmárokhoz. „Figyelmeztető jelenség volt az, hogy a munkások nagy többsége passzívan szemlélte az eseményeket, és még fenyegető helyzetben sem segítettek. Lényegében kívülállóként viselkedtek” – írta egy kádárista szerző.

Tovább

Beszélő a Facebookon