Skip to main content

(Kovácsné Szabó Judit )

(Kovácsné Szabó Judit ): Tisztelt Solt Ottilia!

Egyhangú kilátások, avagy nincs kiút (Beszélő, nov. 16.)


Olvasva cikkét, mely a cigányokról szól, szeretnék egy-két szót szólni Önhöz.

Egyszerűen nem tudom megérteni, még ha liberális is az Ön felfogása, hogy állandóan és minden körülmények között a cigányokat pártolja!

Lakott Ön egy házban cigányokkal? Bizonyára nem!! Mert az maga a pokol. Azt már sokszor olvastam vagy hallottam Öntől, hogy szegény cigányokat mindenki bántja a kormánytól kezdve az önkormányzatokig, de azt még nem, hogy miért is utálja őket mindenki!
Blogok

„Túl későn jöttünk”

Zolnay János blogja

Beszélő-beszélgetés Ujlaky Andrással az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) elnökével

Egyike voltál azoknak, akik Magyarországra hazatérve roma, esélyegyenlőségi ügyekkel kezdtek foglalkozni, és ráadásul kapcsolatrendszerük révén ehhez még számottevő anyagi forrásokat is tudtak mozgósítani. Mi indított téged arra, hogy a magyarországi közéletnek ebbe a részébe vesd bele magad valamikor az ezredforduló idején?

Tovább

E-kikötő

Forradalom Csepelen

Eörsi László
Forradalom Csepelen

A FORRADALOM ELSŐ NAPJAI

A „kieg” ostroma

1956. október 23-án, a késő esti órákban, amikor a sztálinista hatalmat végleg megelégelő tüntetők fegyvereket szerezve felkelőkké lényegültek át, ostromolni kezdték az ÁVH-val megerősített Rádió székházát, és ideiglenesen megszálltak több más fontos középületet. Fegyvereik azonban alig voltak, ezért a spontán összeállt osztagok teherautókkal látogatták meg a katonai, rendőrségi, ipari objektumokat. Hamarosan eljutottak az ország legnagyobb gyárához, a Csepel Művekhez is, ahol megszakították az éjszakai műszakot. A gyár vezetőit berendelték, a dolgozók közül sem mindenki csatlakozott a forradalmárokhoz. „Figyelmeztető jelenség volt az, hogy a munkások nagy többsége passzívan szemlélte az eseményeket, és még fenyegető helyzetben sem segítettek. Lényegében kívülállóként viselkedtek” – írta egy kádárista szerző.

Tovább

Beszélő a Facebookon