Skip to main content

seölt [Solt Ottilia–Eörsi János]

seölt [Solt Ottilia–Eörsi János]: Egy törvénytisztelő jogász / A hét örökzöldjei / Gazdaságis fejek és Piszkos Fred / Drága Kuncze Úr!

 
Egy törvénytisztelő jogász

Nahlik doktor, tévéalelnök indított egy újabb fegyelmit, ezúttal dr. Deák Zsolt (volt) vezető jogtanácsos és az elnöki hivatal (volt) helyettes vezetője ellen. Dr. Deák nem afféle Bánó vagy Kepes András, akit a teljhatalmú alelnök úgy örökölt. Ellenkezőleg, talpig lojális bizalmi ember volt, ezért is nevezte ki Nahlik doktor a Bánó és tsai elleni fegyelmi vizsgálat biztosává. Csakhogy Deák Zsolt a jelek szerint nem csupán a nemzeti szellemű kormányt, hanem a törvényes eljárást is tiszteli.


Blogok

„Túl későn jöttünk”

Zolnay János blogja

Beszélő-beszélgetés Ujlaky Andrással az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) elnökével

Egyike voltál azoknak, akik Magyarországra hazatérve roma, esélyegyenlőségi ügyekkel kezdtek foglalkozni, és ráadásul kapcsolatrendszerük révén ehhez még számottevő anyagi forrásokat is tudtak mozgósítani. Mi indított téged arra, hogy a magyarországi közéletnek ebbe a részébe vesd bele magad valamikor az ezredforduló idején?

Tovább

E-kikötő

Forradalom Csepelen

Eörsi László
Forradalom Csepelen

A FORRADALOM ELSŐ NAPJAI

A „kieg” ostroma

1956. október 23-án, a késő esti órákban, amikor a sztálinista hatalmat végleg megelégelő tüntetők fegyvereket szerezve felkelőkké lényegültek át, ostromolni kezdték az ÁVH-val megerősített Rádió székházát, és ideiglenesen megszálltak több más fontos középületet. Fegyvereik azonban alig voltak, ezért a spontán összeállt osztagok teherautókkal látogatták meg a katonai, rendőrségi, ipari objektumokat. Hamarosan eljutottak az ország legnagyobb gyárához, a Csepel Művekhez is, ahol megszakították az éjszakai műszakot. A gyár vezetőit berendelték, a dolgozók közül sem mindenki csatlakozott a forradalmárokhoz. „Figyelmeztető jelenség volt az, hogy a munkások nagy többsége passzívan szemlélte az eseményeket, és még fenyegető helyzetben sem segítettek. Lényegében kívülállóként viselkedtek” – írta egy kádárista szerző.

Tovább

Beszélő a Facebookon