Skip to main content

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat


A Beszélő szeptember 21-i számában Bauer Tamás Átülések című elemzésében rólam téves információt közölt. Feltételezem, hogy a tévedés csupán rossz információ következménye, de az olvasók hiteles tájékoztatása miatt fontos, hogy reagáljak.

Én a választások első fordulójában nem a harmadik, hanem az előkelő második helyet szereztem meg 10 jelölt közül. A kritikus harmadik helyen Kis Gyula, a jelenlegi munkaügyi miniszter végzett. Azért emlékszem ilyen pontosan az eredményre, mert vicc is jár azóta a körzetemben:

– Hogyan lehet valaki az Antall-kormány minisztere?

– Úgy, hogy előbb meg kell buknia a választásokon.

Kérem a tisztelt főszerkesztő urat, hogy levelemet, helyreigazítás címén a következő számban – olyan kiemelten, mint az eredeti írást – közzétenni szíveskedjék. Nem sértődöm meg, ha a címlapon vagy a hátoldalon hozzák.

Budapest, 1991. szept. 26.

Üdvözlettel:

G. Nagyné dr. Maczó Ágnes

A cikkeinkre érkezett reflexiókat a 2. oldalon, a Visszabeszélő rovatunkban szoktuk közölni. Ezúttal azonban készséggel teszünk eleget a sajtóval általában szigorú képviselőasszony kívánságának.


Hivatkozott cikkek

Blogok

„Túl későn jöttünk”

Zolnay János blogja

Beszélő-beszélgetés Ujlaky Andrással az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) elnökével

Egyike voltál azoknak, akik Magyarországra hazatérve roma, esélyegyenlőségi ügyekkel kezdtek foglalkozni, és ráadásul kapcsolatrendszerük révén ehhez még számottevő anyagi forrásokat is tudtak mozgósítani. Mi indított téged arra, hogy a magyarországi közéletnek ebbe a részébe vesd bele magad valamikor az ezredforduló idején?

Tovább

E-kikötő

Forradalom Csepelen

Eörsi László
Forradalom Csepelen

A FORRADALOM ELSŐ NAPJAI

A „kieg” ostroma

1956. október 23-án, a késő esti órákban, amikor a sztálinista hatalmat végleg megelégelő tüntetők fegyvereket szerezve felkelőkké lényegültek át, ostromolni kezdték az ÁVH-val megerősített Rádió székházát, és ideiglenesen megszálltak több más fontos középületet. Fegyvereik azonban alig voltak, ezért a spontán összeállt osztagok teherautókkal látogatták meg a katonai, rendőrségi, ipari objektumokat. Hamarosan eljutottak az ország legnagyobb gyárához, a Csepel Művekhez is, ahol megszakították az éjszakai műszakot. A gyár vezetőit berendelték, a dolgozók közül sem mindenki csatlakozott a forradalmárokhoz. „Figyelmeztető jelenség volt az, hogy a munkások nagy többsége passzívan szemlélte az eseményeket, és még fenyegető helyzetben sem segítettek. Lényegében kívülállóként viselkedtek” – írta egy kádárista szerző.

Tovább

Beszélő a Facebookon