Skip to main content

Kampány-archívum

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
Hajszás napok – Kampány meg ami utána van


A Nyílt Társadalom Archívum a választások első fordulója után gyűjteni kezdte az e-mailen és SMS-en keringő kampányüzeneteket. A két forduló közti két hétben több mint 1500 üzenet érkezett a meghirdetett e-mail-címre és telefonszámra. Az alábbi válogatás ebből az üzenetözönből szemezget. A teljes gyűjtemény anonimizált formában kutatható a www.osa.ceu.hu weboldalon.

2002.04.10 16:32

Tudta-e Ön, hogy Medgyessy Péter...

Tudta-e Ön, hogy Medgyessy Péter csak egy báb, Kovács László a vezér?

Tudta-e Ön, hogy Medgyessy Pétert ’89-ben menesztették a kormányból korrupció miatt?

Tudta-e Ön, hogy Medgyessy Péter a Horn-kormány alatt, a Paksi Atomerőmű kondenzátorait 8 milliárd forintért cseréltette ki – egy hozzá nem értő francia céggel – inkább, minthogy a hozzáértő német céggel tette volna, 1 milliárdért?

Tudta-e Ön, hogy Medgyessy Péter ’98-ban a két választási forduló közt írta alá a többmilliárdos 4-es metró szerződést – ami törvénytelen – és most arra kéri Orbánt, hogy ő ne írjon alá semmit, persze mindenki magából indul ki!

Tudta-e Ön, hogy Medgyessy Péter lobbicége a mai napig működik, virágzik, pedig egy miniszterelnök-jelöltnek minden magángazdasági tevékenységet be kellene szüntetni? Egy újabb törvénytelenség!

Tudta-e Ön, hogy Medgyessy Péter a Gresham-palota eladásáért zsebbe kapott 30 milliót?

Tudta-e Ön, hogy Medgyessy Péter közvetlenül a ’98-as választások előtt akarta ellobbizni a KHB-t? Azért is járt volna pár millió!

Tudta-e Ön, hogy Medgyessy Péter megkapta a francia becsületrendet, így köszönték meg neki, hogy kiárulta a franciáknak a fél országot?

Tudta-e Ön, hogy Magyarországon a lobbizást a törvény börtönnel bünteti?

Tudta-e Ön, hogy Medgyessy Péter elhagyta a feleségét és két gyermekét, és most a reklámokban is szereplő titkárnőjével él?

Tudta-e Ön, hogy Medgyessy Péter lányának a férje – aki korábban diszkókban verőember volt – most multimilliárdos? Övék a Dokk Diszkó, Roxy Rádió, stb.!

Tudta-e Ön, hogy Medgyessy Péter multimilliárdos?

Tudta-e Ön, hogy Medgyessy Péter meghirdetett programjában, ha összeadjuk az ígért kedvezményeket, akkor 320 milliárd mínuszban van az Ország?

Tudta-e Ön, hogy Medgyessy Péter mikrofont viselt a fülében az Orbán-vita alatt, mert nem tudta a válaszokat és a háttérből súgtak neki?

Tudta-e Ön, hogy Medgyessy Péter egy izraeli tulajdonú céggel csináltatta a reklámkampányát, ami 4 milliárd forintba került, és az mind kikerült Izraelbe?

Tudta-e Ön, hogy ezt a Medgyessy Pétert az ország 42 százaléka megválasztotta miniszterelnöknek Magyarországon?

2002.04.11 14:44 Fwd: level Orban Viktornak

KÜLDJÉTEK TOVÁBB, AKINEK TUDJÁTOK!

Nyílt levél Orbán Viktornak

Orbán Úr, Maga eldobta magától az esélyt, hogy még valaha miniszterelnök lehessen Magyarországon!

Ön és a kampánystábja eldöntötték, háborúzni akarnak. Én nem akarok. Egyszerűen nem fogok Önre és pártjára szavazni.

Azt gondolom még demokráciában élünk, és amíg abban élünk, addig a választás nem háború, a győzelem-vereség pedig nem élet-halál kérdése. Amíg demokráciában élünk, addig a politikának nincs helye a mindennapi élet minden területén. Nincs szükség arra, hogy azért veszítsünk el barátokat, mert nem azonos pártra szavazunk. Nincs szükség arra, hogy gyűlölettel tekintsenek egymásra ismeretlen emberek, csak mert más pártok választói.

Én nem vagyok striga, pondró, idegenszívű, szellemi hajléktalan, honkupec!

Nem vagyok a múlt, nem vagyok a gonosz! Nem akasztom fel magam!

Én is ember vagyok!

Én is magyar vagyok!

Én is polgár vagyok!

Senkinek nincs joga hozzá, hogy ezt elbitorolja tőlem!

Nincs hozzá joga Magyarország miniszterelnökének, hogy gyűlöletet keltsen, hogy megosszon, hogy háborúra szólítson! És nincs hozzá joga a miniszterelnöknek, hogy ketté ossza az országot jókra és gonoszakra, jelenre és múltra! Nincs hozzá joga, hogy elbitorolja a nemzeti érzéseimet, szavainkat, nemzeti jelképeinket!

Felelős magyar miniszterelnök nem szervez tüntetést! Nem terjeszt suttogott propagandában hazugságokat a politikai ellenfelei ellen!

Felelős magyar miniszterelnök, ha úgy adódik, hogy a választók így döntenek, veszi békében a kalapját, és megy.

Ön háborút jelentett be.

Én az Ön tekintélyének, nyíltságának, demokratikusságának, kulturáltságának, miniszterelnökségének végét jelentem be!

Dátum: 2002.04.11 11:02

1.) MSZP felemeli a gázárakat (ld. MOL részvény tegnap óta)

2.) MSZP felemeli a gyógyszerárakat

3.) MSZP eladja a földet külföldieknek (tartozik vele az agrárlobbinak)

4.) MSZP megszüntetheti a lakáshitelt (mert a parlamentben ellene szavazott!!)

5.) MSZP megszüntetheti a diákhitelt, bevezetheti a tandíjat (mert a parlamentben ellene szavazott!! és most is Bokros Lajos lesz a pénzügyminiszter mint 4 évvel ezelőtt!!!!)

6.) Megszüntetheti a GYED-et és a családi adókedvezményt (mert a parlamentben ellene szavazott!! mert az Orbán–Medgyessy-vitában is arról szólt, hogy ő a szegény nem dolgozó embereket akarja támogatni!!!!) És különben miből finanszírozná a családi pótlék emelését

7.) A családi pótlék alanyi jogosultságát is megszüntetheti (mert ő a szegény, nem dolgozó embereket akarja támogatni!!!!)

8.) Megszüntetheti a fogorvosi ellátás ingyenességét (mert a parlamentben ellene szavazott!!)

Bár sok mondatot feltételes módban fogalmaztam, azért ne legyenek illúzióink! Minden kormányváltásnál a hatalomra kerülő kormány homlokegyenest ellenkező dolgokat tesz mint az elődje (ezt mutatják a tapasztalatok), de az a tény is, hogy az SZDSZ már most felszólította a kormányt, hogy viselkedjen ügyvezető kormányhoz méltóan (ami egyértelműen azt jelenti, hogy mi teljesen mást akarunk, nem azt, amit Ti csináltatok eddig!!!!!!!!!!)

És még egy mellék megjegyzés:

Csináltam egy röpke számítást jelenleg kapok havi 80.000 Ft Gyed-et, 9400 Ft családi pótlékot, (tavalyi adat) és 95.000 Ft adó-visszatérítést (tavalyi adat), ami évi, közel 1 millió forint!!!!! Ha mást nem ????!!!, ezt elveszíthetem!!!!!

Ezt szerintem érdemes terjeszteni, és nem suttogva, inkább kiabálva!!!

Kedves Barátaim, Az MSZP előnyét mindenképpen csökkenteni kell, sőt a pártot legyőzni a második fordulóban le lehet, ennek jó esélyei vannak

HA

teszünk érte valamit.

Jelen helyzetben a második forduló előtt a suttogó propaganda régi jól bevált módszerét kell alkalmazni.

A módszer kommunista találmány, a mi hozzátételünk, hogy a hírek 90%-ban igazak, 10%-ban valószínűek.

Így, a következő híreket kell terjeszteni:

1.) MSZP felemeli a gázárakat (ez igaz, meg is mondták, ld. MOL részvény tegnap óta)

2.) MSZP felemeli a gyógyszerárakat (ez is igaz)

3.) MSZP eladja a földet külföldieknek (ez is igaz, tartozik vele az agrárlobbinak)

4.) MSZP megszünteti a lakáshitelt (ez nem biztos, de terjeszteni kell)

5.) MSZP megszünteti a diákhitelt, bevezeti a tandíjat (ld. előző) A suttogó propaganda szabályai:

– Ezeket az információkat NEM a hasonló gondolkodású barátainknak mondogatjuk. Azoknak elküldjük ezt a levelet.

– A híreket halkan, bizalmaskodva terjesztjük kb. mintha egy tv-sztár magánéletéről beszélnénk

– Lehetséges helyek: közért, lift, bármilyen sorbanállás, várakozás

– Gondoljunk a környezetünkben élő idős emberekre! (szomszéd néni) – első visszajelzések alapján Medgyessy 13. havi nyugdíja sok idős szavazót „győzött” meg, akik feliratkoztak a fizetési listára a választások alkalmával – itt gyógyszerben utazzunk!

– Könnyíti a helyzetet, ha valakivel együtt vagyunk és „beszélgetünk”, nem túl hangosan, de ügyelve arra, hogy környezetünkben hallják.

A felsoroltaknál egyszerűbb üzeneteket még meg lehet fogalmazni, bonyolultabbakat viszont nem érdemes.

Vigyázat! Ne magunkból induljunk ki, gondoljunk arra, hogy olyan emberekhez akarunk eljuttatni valamilyen információt, akik a Létbiztonság, Jogbiztonság, Közbiztonság MSZP plakátot komolyan vették. Ne feltételezzük, hogy történelmi, társadalmi vagy politikai ismeretekkel rendelkeznek, és azt se hogy hat hónapnál távolabbi jövőre is terveznek.

Pszichológiailag ugyanakkor nagyon fontos, hogy ne legyünk ellenségesek és ingerültek, szeressük őket, hiszen segíteni akarunk nekik ezzel az infóval és ezt érezniük kell! (gondoljunk a nyolcvanas évek „benzináremelés lesz hétfőn”, vagy „a Skálában van banán” hangulatára, ha nem éltünk még akkor, kérdezzük meg szüleinket). Kokárdánkat ilyenkor ne viseljük, ha amúgy viseltük, a forrás a hallgatónak akkor hiteles ebben az esetben, ha elfogulatlannak látszik!

Felhívnám mindenkinek a figyelmét, hogy a kommunisták nincsenek többen, nem okosabbak és erejük sem nagyobb.

Viszont szervezettek és fegyelmezettek.

Ezt meg kell tőlük tanulni.

Szeretnék kérni mindenkit, hogy a most következő 2 hétben lefekvés előtt tartson rendszeresen önvizsgálatot (később sem árt, de most különösen fontos). Ne múljon el úgy nap, hogy nem alkalmaztuk a suttogó propaganda eszközét!Sokak számára kényelmetlen, visszatetsző lehet a dolog elsőre, de hamar bele lehet jönni. Ezzel tartozunk önmagunknak és gyerekeinknek (ha vannak, ha nincsenek, leendőknek, vagy barátaink gyerekeinek). Mozduljunk ki, menjünk közterületre, úgyis itt a tavasz!

Az MSZP a vártnál jobban szerepelt az első fordulóban. Ez sokunknak csalódást okozott. Ilyenkor hajlamosak vagyunk keseregni, szomorkodni és 1000 éves rossz sorsunkat emlegetni, otthonunkba bezárkózni. Erről le kell szoktatni magunkat. Az MSZP-s sem kesereg, nem tette 90-ben sem, hanem agitál.

Hosszú úton apró léptekkel!

Tisztelt Szavazópolgár!

Ha esetleg elfelejtette, hogy mi volt 4 éve, illetve mit jelentenek az MSZP–SZDSZ mostani ígéretei, akkor itt egy kis összefoglaló. Ha Ön is ettől tart, akkor küldje el minden ismerősének, hátha még meg lehet ettől menteni az országot.

– gázár-emelés, villanyár-emelés (természetesen „rászorulóknak” kompenzálás)

– minimálbér adómentessé tétele (Csakhogy ettől még nem fognak több pénzt kapni az emberek, hanem a rabszolgatartó cégeknek lesz nagyobb hasznuk, illetve azoknak, akik saját „vállalkozásban” vannak minimálbéren lejelentve)

– a családi és gyerekkedvezmények szociális alapúvá tétele (hadd szaporodjanak a lumpenek, és szívjanak a tisztes munkával polgári életszínvonalon élők)

– a még Magyarországnak profitot termelő cégek külföldi kézbe adása (Paksi Atomerőmű, Richter Gedeon Rt., stb. – hadd gazdagodjanak a külföldiek, így kapnak az MSZP funkcik bankpozíciókat Londonban)

– „megszorító intézkedések” fedőnév alatt középréteg kinyuvasztása, adósávok úgy módosulnak, hogy a nagytőkések és a kispénzűek járnak jól, a középrétegek fizetik meg a közteherviselést (a polgári réteg kiirtása, hogy a későbbi választásokon esélye se lehessen a polgári oldalnak)

– nemzeti sajtó megszüntetése (Magyar Nemzet, MTV, Rádió balosítása, ne lehessen ellenvéleményt hallani, ne legyen aki az MSZP disznóságait feltárja)

– az emberek agyának teljes kimosása minden médián keresztül, hogy csak a mának éljenek, fogyasszanak, adósodjanak el, mert így tudják a multinacionális nagytőkét még inkább rátelepíteni az országra.

– Terror Háza átalakítása Megbékélés Házává (hogy a múlt disznóságairól se lehessen megtudni semmit)

– Nemzeti Színház helyett Nemzeti Cirkusz (a kultúra színvonalának Heti Hetesre züllesztése)

– Millenáris parkból Sör-virsli park

– szervezett alvilág megerősödése, újból lesznek naponta robbantások, leszámolások

– a becsületes munka tisztességének újbóli lealázása: éljünk segélyekből és csalással (Minta: adjunk tanácsot 100e dollárért saját párttársainknak a multik finanszírozásában)

– státusztörvény: legyenek románok az erdélyi magyarok, legyenek szlovákok a szlovákiai magyarok, legyenek jugók a vajdaságiak

– földet a külföldinek (lásd lengyel példa)

– tandíj és szociális alapon diákhitel (a középréteg fizessen a tanulásért, csaló gazdagok ingyen tanulhatnak)

– megfizethetetlen fizetős autópályák, lehetőleg külföldi fővállalkozóval

– TB önkormányzatok megalakulása, hogy a szakszervezetek is részesülhessenek a nagy pénzlenyúlásokból

– 4-es metró, ingatlanpanamák

– ingatlanadó (hadd fizessen újra az adózott pénzből vásárolt lakása után a mocskos középosztály)

– homoszexuális programok támogatása

– könnyű drogok elnéző engedélyezése

– gátak építésének leállítása

– Bős-Nagymaros újratárgyalása és megépítése

2002.04.11 19:09 Fwd: Valódi piros-fehér-zöld vagy hamis kék-fehér, ez a kérdés válasszatok!

Nem a vörös lobogó fenyegeti most a szabadságunkat. Nem a sarló kalapácsos vöröstől és nem is a horogkeresztes vöröstől kell félnünk, mint amivel riogattak a kokárdatépdesők – hanem a kék-fehértől. A kék-fehértől – mely nemcsak az MTK lobogója nemcsak Izrael nemzeti színe, hanem valami más is rejtőzik mögötte. Ha csak az MTK színei lennének nem lenne semmi baj vele – egy magyar futballklub szurkolóitól miért tartanánk, ha Izrael zászlajaként tekintenénk, akkor sem lenne okunk aggódni – van nekik otthon is elég bajuk, de kék-fehérben tobzódik az a két párt az SZDSZ–MSZP, amely ugyan azt állítja egész nemzetet képviseli, de szálka szemében a magyar trikolór. Kovács is kitűzte a kokárdát jelezve, ő is magyar, de túl későn. Addig felheccelt huligánok már idős emberekről tépték le a nemzeti szalagot. Magyar Kovács László is, de a kokárda is csak egy álca számára, mint a kék-fehér, mely leple alatt a nemzetközi nagytőke akarja az országot bekebelezni. Azok akik óriási államadósságot halmoztak fel a vörös lobogó védelme alatt – majd örökül hagyták ránk, később pedig tönkre tették a magyar ipart – és eladtak mindent, ami érték, most a kék-fehér színek alatt, sárga sálba burkolózva akarják meggátolni a nemzet talpraállását. Semmi sem szent nekik, sem az elpusztult zsidó áldozatok emléke, sem az általuk legyilkolt, meghurcolt magyaroké. A MIÉP-et használták fel arra, hogy a zsidóságot riogassák vele, és a zsidó közösséget arra, hogy a magyar nacionalistákat rémisztgessék, hergeljék. Céljukat a nemzetközi tőke kezében lévő újságok, TV-k támogatásával elérték, az országot önmagával szembefordították. Két részre szakadt az ország – és nem a FIDESZ miatt – aki elhatárolta magát minden kirekesztéstől, csak nevükön merte nevezni őket – hanem miattuk. Miattuk, kik most mindent megígérnek – de mást tapasztaltunk tőlük, és minden jó kezdeményezésnek, mi a nemzet közös érdekét szolgálta ellene voltak. Én nem beszélhetek a TV-ben, nekem nincs újságom. Én csak egy függetlenül gondolkozó magyar ember vagyok. Lelkiismeretem arra kényszerít, hogy mindenkit, akit elérhetek figyelmeztessek, ne üljön fel a hazugságaiknak. Pár hónap múlva a ma minden jót ígérő MSZP-SZDSZ arra fog hivatkozni, hogy az államkincstár üres, megszorításokra van szükség. A sajtó majd szépen megmagyaráz mindent, és újra jön egy Bokros csomag – és a nemzetközi monopóliumok telhetetlen urai még több extra profitra tesznek szert, állami segédlettel. Medgyessy és Kovács joggal mosolyog – úgy vélik, sikerült ismét becsapni az embereket, és valóban elismerésre méltó a teljesítményük mert még azt is elérték – hogy a nemzeti színű kokárda bár három szín – mégis vörös posztó legyen az emberek szemében. Elérték, hogy egy emelkedő ország polgárai az érezhető növekedés ellenére – irreális ígéreteknek adjanak hitelt – és a biztos jót leváltsák valamivel, ami biztos rossz. Ha csak a gazdagok gyerekeiből lehet orvos, tanár, mérnök, ki fog gyógyítani, ki fogja tanítani a következő nemzedéket, ki épít új gátakat? A szociális kiadások a rászorultak zsebéből a nemzetközi monopóliumok feneketlen gyomrában tűnnek el majd. A hazai vállalatok – külföldiektől kell munkát kolduljanak a hazai beruházásokon. Magyar programozók – hazai bérért, külföldi cégeknek készítenek szoftvereket, amelyeket majd hazai vállalatok lesznek kénytelenek külföldről drágán beszerezni. A magyar parasztok – külföldi földesuraknak robotolnak a földjeiken, és az élelmünket külföldről vásárolhatjuk vissza. Ismét és ismét elmondhatjuk Tiborc panaszát, de csak magunkat hibáztathatjuk – ha nem ismerjük fel – nem idegenellenesség a nemzeti érdekek védelme – hanem az, amit az SZDSZ–MSZP képvisel az magyarellenesség – a nemzeti érdekeink elárulása az ország kiárusítása. És már készítik a fekete listát, kit kell elbocsátani, kit kell tönkre tenni. Hosszú a lista, rajta van Pannon rádió, a Vasárnapi újság, de az MTV 1, MTV 2, Duna TV, fekete listán van a Magyar Nemzet is, fekete listán vagyok én magam is. Az én bajom gondolhatod – miért járatom a számat, de biztosan ott vagy a listán TE is, csak lehet téged később ér el a végzet, mikor majd nem tudod kifizetni a számláidat, mikor nem kapsz kölcsönt házépítésre, mikor gyermeked nem tanulhat tovább, mikor nem tudod kifizetni a fogaid megcsináltatását. Miért adod fel a biztos és tervezhető jövőt, a folyamatos sőt gyorsuló előrehaladást, üres ígéretekért? Miért hallgatsz olyanokra kiknek szemében szálka a nemzeti érzés, kiknek lobogónk egy rongy, a Szent Korona egy rozzant kalap – és Szent István ereklyéje egy rothadt húsdarab. Ennyire átmosta az agyadat a sok hazugság? Valóban büszkék lehetnek – mert a rekordok könyvébe illene, amit műveltek a hazudozás terén! A korrupció ellen nem kormányváltással kell harcolni – nem befeketítő, hamis vádakkal – hanem maffia ellenes törvényekkel – azokkal amiket az MSZP–SZDSZ nem szavazott meg! Szerintük mindenki FIDESZ közeli, akinek haszna volt a kormány működéséből. Így Te magad is – és az egész ország FIDESZ közeli, és ha te nem tartozol az MSZP–SZDSZ kliensei közé, akkor nagyon hamar megtudod – hogy saját hazádban másodrendű polgár vagy, mert mindenben előnyben van veled szemben a külföldi. Nem a hozzánk érkező ember – hanem a tőke! Mert mindent annak az érdeke szab meg. Lesznek majd új autópályák – csak járni nem fogsz tudni rajta, mert a meglévőket is újra eladják alólad! Olimpia nem lesz itt, stadionok nem épülnek, hely úgysem marad, mert mindent elfoglalnak majd a bevásárló központok. Ha pedig kínnal és keservvel felnevelsz egy gyereket, akkor vagy maga lesz narkós – vagy egy drogra éhes megöli, hogy a dzsekije árából heroint vehessen vagy egy csomag ragasztót. Persze megsirathatod – és még el sem temetted, a gyilkosa máris kiszabadul. Ezt akarod? – Magyarországot kék-fehér lobogó alatt elpusztulni látni? Mit gondolsz, mikor leszünk mi egyenjogú tagjai az Európai Uniónak – ha az MSZP–SZDSZ külföldi monopóliumok érdekét szolgáló vezetésével visznek be minket? Tudom nem illik kéretlen levelet küldeni. Tudom rengeteg emberből fog kiváltani ellenszenvet ez az a levél. Mégis meg kellett tennem, mégis el kell küldenem. Nem azért mert Orbán Viktor kért rá, de neki is elküldöm – hanem mert erre kértek azok, kik felfogták milyen végzetes következményei lehetnek annak, ha ismét visszatér a múlt, ha még egyszer elkövetjük ugyan azt a hibát mint 1994-ben. Akkor hallgattam – és szégyellem, hogy akkor nem próbáltam meg mindent! Arra kérlek – gondolkozz – és ha van lehetőséged választani – ne hagyd hogy mindaz, ami jó irányban elindult visszájára forduljon. Ne tedd pokollá saját magad és mások életét. Én már nem szavazhatok – ha te még igen, feltétlen menj el – és szavazz a kék-fehér helyett a piros-fehér-zöldre. Szavaz, a demagóg MSZP–SZDSZ helyett a FIDESZ-re. Én nem mondom, hogy mindent jól csináltak, de ha reálisan ítélsz, sok-sok éve először emelkedett hazánk, amely mindannyiunké! Mert mindenki FIDESZ közeli! Te is – én is, csak a külföldi monopóliumok nem! Ha ezt mindenki megérti – akkor nincs még veszve semmi – NINCS MÉG VESZVE MAGYARORSZÁG!

Ps. Arra kérlek, ha a levelet tovább küldöd a címjegyzéked címeinek, a címzetteket titkos másolatban add meg.

2002. 04. 16. 17:42. Fw: Ez nem vicc...

És itt a lényeg:

Ez nem vicc!! Nem választási junk-mail!!! Ezt én, ... éltem ma át személyesen, amikor bementem a Parlamenti Könyvtárba. Ott találkoztam egy volt egyetemista évfolyamtársammal, aki korábban is velem együtt járt egyetemre, sejtheti, hogy kire gondolok, ugyanis Z. J. már régóta mszp-s aktivista, parlamenti képviselő és most benne van az mszp választási-kampánybizottságában is. Az itt leírtak az ő elmondásának a sűrített változatát képezik és ha ez nem felel meg a valóságnak, kedves képviselőnket terheli a felelősség, hogy hamis ijedelmeket terjeszt a köztudatban!

Szóval Z. J. azt mondta ma nekem, hogy tisztelt miniszterelnök-jelölt Medgyessy Péter nem véletlenül tűnt el 2001 őszén, miután az mszp kongresszuson megválasztották, a közvélemény színe elől. Emlékezzetek 2 hónapig nem szerepelt nyilvánosan. Miért? Mert kórházban volt! Több alkalommal műtötték, ám máig nem gyógyult fel. Ezért szakította félbe vidéki kampánykörútját és tért vissza Pestre, mert az Orbán-vitára erős és ép akart lenni. Szóval műtötték daganattal! És máig végbélrákban szenved! Tényleg nagyon beteg!

Ez sajnálatos, de pártja gondolkodását elárulja, hogy ezt miképp akarják kihasználni. Mert éppen ezt akarják kihasználni! Van egy megállapodás közte és Kovács között, hogy esetleges választási győzelmük esetén bizony 3 usque 6 hónap múlva egészségi állapotára hivatkozva vissza fog lépni és Kovács lesz a miniszterelnök! De az alatt az idő alatt, vele akarják elvégeztetni a piszkos munkát, hogy ez utána ne terhelje Kovácsot! Ha igaz amit Z. J. mszp-s képviselő, propaganda-szervező elmondott ma nekem bizalmasan, akkor ez komoly, tényleg nagyon komoly: fel fogják szabadítani a gázárakat, liberalizálják a gyógyszerárakat és véghezviszik az elektromos szektor teljes privatizációját, hogy megfeleljenek az EU elvárásainak! Felmondják a Vegyépszer autópálya építési megbízásait és azt a francia céget akarják „közbeszerzési” pályázaton megbízni, amely az M5-t is építette. Ennek érdekében meg fogják emelni az autópálya matricák díját és bizony a 4-es metró építésébe is belevágnak, de úgy hogy előtte 75 százalékkal (!!!) emelik a BKV viteldíjait. Mindennek a kompenzálására és eltakarására találták ki azt a hangzatos szöveget, hogy 13. havi nyugdíj és ösztöndíj-emelés meg szociális segély. De ez nem minden: nem építik fel az elkezdett Duna parti Nemzeti Kulturális Központot, a Millenáris Parkot eladják egy magánbefektetőnek és az ott bejövő pénzeket használják fel a metróhoz, amit szintén a már 1998-ban kiszemelt francia cég fog megépíteni. Vajon kinek az érdekeltségi körébe tartozhat???

Ez mind nem vicc, ezt én hallottam ma személyesen egy mszp-s képviselőtől. Ha úgy érzitek, hülyeség, beszéljünk róla 6 hónap múlva, de remélem erre nem kell sort keríteni, mert nem lesz módjuk teljes jövőnket lerombolni! Nem mondom senkinek, hogy menjen szavazni, csak mindenkit bíztatok, vegyük kezünkbe a sorsunkat és építsünk egy biztos, keresztény és nemzeti értékekben gazdag élhető Magyarországot!

2002.04.18 10:23 FW: SMS-ek

„Kokárdámat elrejtve, suttogva mondom neked. Ezek már Kádárt klónozzák.”

„Kútba ment a Fidesz harca,
búskomor lett Viktor arca,
nem baj Viktor vigye kánya,
ott van apádnak a bánya.
Munkát adhatsz a Fidesz-krémnek,
elmehettek bányarémnek.”

„Kommunisták féljetek,
medgyes buktát egyetek,
liberósok csönd legyen,
Viktoré a győzelem
mert tudja a magyar nép:
SZOMBAT 3 KOSSUTH TÉR!”

„Furcsa ez az Orbán Viktor, olyan mint egy osztrák piktor.”

„Félre bánat, félre kétely, megy a Viktor, jön a Péter.”

„Félre ború, félre kétely, jön a Viktor, megy a Péter.”

„A hét süteménye: narancsos bukta.”

„A Fidesz a javunkat akarja, de mi nem adjuk.”

„Vigyázz Viktor, süllyed az Ezüsthajó!”

„Kezdő jogászt felveszünk. Miniszterelnöki gyakorlattal rendelkezők előnyben.”

„Budapesti parasztok
Horn Gyulára szavaztok,
De eszmél a vidék,
Nem kell nekünk pribék.
Lesz még hab a tortán,
Vezérünk az Orbán.”

„Ez lesz majd a Happy End!
Nekünk Happy, nekik End!”
Kiderül az égbolt, azt zörgi a haraszt,
hogy mégsem lesz király a felcsúti paraszt.”

„Medgyessy egy barom,
én Orbánt akarom!
Szavazzunk a Fideszre,
tegyük Petit hidegre!
Ez az utolsó esély,
él még bennünk a remény.”

„Romlott a narancsos bukta,
Viktor ezt most jól bebukta!
Ember küzdj és bízva bízzál,
Péter te meg kormányozzál!”

„Fidesz közeli cégemet ráfizetéssel MSZP közelire cserélem!”

„Elég a félelemkeltésből az arcátlan hazudozásból. Nem akarunk új – csurkista – bolsevizmust! állítsátok meg bolse Vikit!”

„A kokárda! 7-én volt a szalagavató, 21-én lesz a ballagás!”

„A jövő elkenődött.”

„Sokan vannak a Kossuth téren?

Persze, a finalé mindig a legnagyobb! Itt a vége!”

„Hajrá magyarok! Orbánt váltsatok!”

2002.04.18 20:04 esélyeink

Mi történhet, ha Magyarország kormányát az MSZP–SZDSZ koalíció és Medgyessy Péter veszi a kezébe?

azonnali 40%-os gázáremelés, amit már régóta követel az ellenzék a részvényesek érdekeire hivatkozva; és már kijelentették, hogy a kormányváltás után ez lesz az egyik első teendőjük

bevezetnék a 13. havi nyugdíjat, hogy a nyugdíjasok ne lázadozzanak, elvégre elég idős a társadalom, hogy a kormánynak érdeke legyen nem húzni ujjat a nyugdíjasokkal, no meg legyen miből kifizetniük a gázszámlát

az állami (stratégiai jelentőségű) nagyvállalatok maradék állami tulajdonának az elprivatizálása (figyeljük a tőzsdeindex ugrásszerű emelkedését)

hihetetlen összefonódás a nemzetközi nagytőkével, állami pénzek elfolyatása külföldi kézbe, úgy, hogy a kormány-közeli vállalkozóknak és persze a pártok kasszáiba is bőven jusson (l. Tocsik-ügy, metróépítés, autópálya-koncessziók)

az autópálya-építés újbóli külföldi koncesszióba adása

az SZDSZ óriásplakátjain reklámozott adópolitikája teljesíthetetlen, csak demagóg kampányblöff, még az MSZP sem fogadja el, tehát sincs szó adócsökkentésről

a forint erősödésének visszafogása (már nyilatkoztak erről a szocialisták), esetleg mesterségesen gerjesztett infláció újabb Bokros-csomag? Miért ne, hiszen szükség van megszorító intézkedésre

az Orbán-kormány pénzszórása és a Fidesz-közeli cégek állami megrendelései után a mezőgazdaságot ismét magára hagynák, hiszen korábban sem volt a baloldalnak agrárpolitikája és most sincs.

azonnali alapos tisztogatás a közszolgálati tévében és rádióban (emlékezzünk 98-ra!), hiszen nem elég a baloldalnak a TV2, az RTL Klub, a Népszabadság, a Magyar Hírlap, a Népszava és a legtöbb internetes portál, a közszolgálati médiát is a saját szócsövévé akarja tenni (nesze neked, Országimázs!). Juszt László, Gyárfás Tamás, Szegvári Katalin vezető beosztásban az MTV-nél! a Pannon Rádiót alighanem betiltják, vagy ha erre jogi lehetőséget nem találnak, akkor ellehetetlenítik

a szervezett bűnözés megerősödhet köszönhetően jövendő vezetőink alvilági kapcsolatainak (újra robbantások Budapesten?)

ezt fokozná az SZDSZ enyhe drogok legalizálásának szándéka, ami már önmagában is rendkívül kártékony lenne

az olimpiát egész biztosan lemondanák, mint lemondták a 96-os világkiállítást, hiszen már eddig is csak szapulták az ötletet.

a magyar szellemi tőke lebecsülése, önbecsülésünk sárba tiprása, hogy a régről ismert pártállami paternalizmus érvényesülhessen (majd mi megmondjuk, hogy gondolkozz)

a baloldal és a jobboldal közti feszültség szítása, árokásás a magyar polgárok között, állandó riogatás a szélsőségnek beállított nemzeti oldallal, közben viszont titkosszolgálati eszközökkel támogatnák a valódi szélsőségeket (emlékezzünk Szabó Albertékra, akik a Horn-kormány idején hetente masíroztak fél-nyilas jelképekkel, aztán a polgári kormány hatalomra jutásával nyomtalanul eltűntek).

a magyar történelem fényes időszakainak állandó becsmérlése, nemzeti ünnepeink alig leplezett közönnyel, cinizmussal megünneplése, nemzeti önbecsülésünk kinevetése

az egyházi iskolák újból nehéz helyzetbe kerülhetnek egy SZDSZ-es, Magyar Bálint-típusú kultuszminisztérium alatt a globalizáció gazdasági és kulturális téren való terjesztése (kozmopolitizmus, 89 előtti nevén internacionalizmus)

a határon túli magyarság cserbenhagyása, elvtelen kompromisszumok kötése magyarellenes szomszédainkkal (mint történt a román–magyar alapszerződéssel 95-ben)

négy éven át alkotmányellenes törvények sora keletkezhet, mint 94–98-ig, amikor rendkívüli mennyiségű törvényt semmisített meg az Alkotmánybíróság

Egy olyan ember miniszterelnöksége, aki teljesen tájékozatlan a napi politikában, lásd Orbán–Medgyessy vita: nem tudja, hogy hány évre és milyen feltételekkel kaptunk külföldiek földvásárlására haladékot mi és Lengyelország; nem tudja, hogy hány családi gazdaság van ma Magyarországon; nem tudja, hogy a szerinte elmaradott egészségügyű BAZ-megyében nemrég adtak át egy 5 milliárd forintért felújított kórházat.

Aki Pakson több százmillió forintért vásároltat kondenzátorokat az erőműnek, hogy tanácsadói díjként eltehesse a megfelelő százalékot;

aki becsületrendet kap a baloldali Jospin javaslatára Chirac elnöktől a budapesti metróépítés francia megrendeléséért;

aki 100 ezer dollárt kap lobbizásért a Gresham-palota ügyben.

Aki élkáderből dúsgazdag bankárrá avanzsálva az Orbán-kormányt szidja, hogy nem tesz semmit a szegényekért;

Aki nem tud összefüggően elmondani összetett mondatot; aki franciául és románul beszél

Miért jó nekünk az Orbán-kormány? (A legnagyobb kampányszövegek cáfolata)

mert az Országimázs Központ külföldi befektetéseket vonzott a világgazdasági recesszió idején, turistákat a szeptember 11-i terrortámadás után, növelte a magyarok önbecsülését és országépítő vállalkozó szellemét. Mindezt ugyanannyiért, amennyibe a Horn-kormány idején az államkötvények külföldi reklámja került, és amit az Orbán-kormány azonnal megszüntetett (a kötvények iránti kereslet nem csökkent); mert a nagy állami infrastrukturális beruházásokra nem írtak ki nemzetközi tendert, hogy az autópályák magyar tőkéből, magyar munkaerővel épülhessenek, magyar kézben maradhassanak és olcsóbban használhassuk; mert a családok támogatásával óriási lépést tett a kormány a társadalom elöregedése ellen, hogy normális családokban egészséges lelkű, országot építeni akaró új generáció nőhessen fel; mert a Széchenyi-terv minden rágalom ellenére szerte az országban komoly beruházásokat indított be és a kormány valóban pártállástól függetlenül adta pénzt a beérkező és kifogástalan pályázatokra; mert Magyarországnak ma olyan miniszterelnöke van, akinek helyén az esze és a szíve, intelligenciában felülmúlja az egész ellenzéket, minden problémában van ötlete, de szívesen meghallgatja bárki tanácsát, akinek nemzetközi tekintélye van és az országban is rendkívül népszerű.

Április 21-én 131 választókerületben születik döntés a mandátumokról! Ezek legnagyobb része vidéken van! 85 választókerületi győzelem elég a polgári oldal parlamenti többségéhez! Most a vidék kezében a döntés! Most félre kell tenni a sérelmeket, össze kell fogni, mert a tét: szocializmus, vagy polgári jövő!

2002.04.18 21:34 Fwd: Tények

1.) Mi történt az MSZP-SZDSZ kormányzat uralma alatt, 1994 és 1998 között?

Ne kerteljünk, mondjuk ki nyíltan a tényeket: – Elszaporodtak a cápatámadások az ausztrál partok mentén! – Sorozatos földrengések pusztítottak Los Angelesben és Japánban! – Emberek millióinak életét keserítette meg a Windows 95 bevezetése! – A tálibok átvették a hatalmat Afganisztánban! – Folyamatosan nőtt az ózonlyuk a Déli-sark fölött! – Meghalt Lady Diana és Kalkuttai Teréz Anya! Ezt tudta felmutatni a balliberális koalíció.

2.) Ezzel szemben mi történt a Fidesz-kormány négy évében, 1998 és 2002 között? Lássuk csak: – A kormány kiharcolta az évszázad egyetlen teljes napfogyatkozását! – Beköszöntött az ezredforduló! (Kétszer is...) – Nem volt szökőár Magyarországon, mi több, a környező államokban sem! – A kilencven fölötti nők átlagos kábítószer-fogyasztása alig emelkedett! – Bevezették az eurót! – Átlag 38%-kal nőtt az életszínvonal Bolíviában és az Indonéz-szigetvilágban! – Töretlen gazdasági növekedés Kuala Lumpurban!

3.) És mindez veszélybe került! Testvérek! Igaz Magyar Véreink! Mentsük meg hatszázhatvanhat sebből vérző Hazánkat! Tudják-e, mi történik, ha a liberálbolsevisták visszaveszik a hatalmat? – Államvallássá teszik a judaizmust! – Klónozni fogják Sztálint, Rákosit és Kun Bélát! – Eltörlik a magyart mint hivatalos nyelvet, és bevezetik helyette az oroszt és a hébert! – Fokozódni fognak a napkitörések! – Megállíthatatlanul irtani fogják a dél-amerikai esőerdőket! – Körülmetélnek mindenkit, a nőket is! – Télen nagyon hideg lesz, nyáron aljas kánikula, és a vajas kenyér mindig a megkent felével lefelé fog a földre esni! – Vészesen pusztulnak tovább a kék bálnák és az etiópok! – Az iskolatej helyett bevezetik a kötelező heroint! – Akiről csak a gyanúja is fölmerül, hogy meg van keresztelve, azt Szibériába küldik, vagy a Volgára hajóvontatónak!

4.) Mi a bizonyíték minderre? Mértékadó forrásokból jutott mindez a tudomásunkra. Ne feledjük, kik állnak az élen!

Tudta-e, Ön,

– hogy Medgyessy Péter diákkorában többször bliccelt a villamoson?!

– hogy Kovács László az Egri csillagok olvasásakor Jumurdzsáknak drukkolt?!

– hogy Szili Katalin ősei közül a XIII. században megégettek egy nőt, mert bizonyítottan boszorkány volt?!

– hogy Csehák Juditra (az egészségügyi tárca várományosára!) kislány korában többször is rá kellett szólni, hogy pisilés után mosson kezet?!

– hogy Kuncze Gábor óvodában rendszeresen meghúzta a lányok haját?!

– hogy Magyar Bálintot csakis azért hívják így, mert annyira idegenszívű, hogy az álcázás végett legalább nevében muszáj magyarnak látszódnia?!

– hogy Pető Iván minden reggel Dávid-csillagot vet magára?!

– hogy Fodor Gábor 1956-ban a Köztársaság téren tűzparancsot adott?!

Mérlegelje, hitelt adhat-e ilyen emberek szavának! Ne hagyja magát megtéveszteni! Emlékezzen Ön is Antall Józsefre, aki nem zsidó, hanem keresztény Magyarországot akart! Április 21-én legyen ott, és a fentiek tudatában hozzon bölcs, felelős döntést!

A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT!

2002.04.23 14:47 Fwd: FIDESZ üzenetrögzítő a pártszékházban 2002.04.07–21.

Viktor! Csapj oda nekik, gyorsan, mert azonnal lépnünk kell! Vedd elő a nagytőke-pénztőke dumát, tudod mint amikor tisztújítást csináltunk a kolesz KISZ-bizottságában. Vigyük ki őket az utcára ha kell. Ötkor a Szmolnijnál, fegyvert hozz! Ez kötelességünk. április 8. K.L.

Laci bazze, te most kussoljál! Kötelet meg még semleges szavakba ágyazva se emlegess, (meglátszik ki az intellektuel a pártban), mert ezzel cseszted el az első fordulót! Amúgy az ötlettel lehet valamit kezdeni. Csak szépen kérlek ne folyj bele, jó? Csak most az egyszer ne!
ölel, Zoli, április 8.

Basszus, ha tudom előre, hogy nem mi győzünk, még több MOL részvényt veszek.
Na a nevem azért nem írom ide. Biszmallah.

Iratmegsemmisítők most kedvezményes áron a Wermer és Tsa. Kft.-től.

Minisztériumoknak, állami hivataloknak most 30% engedmény. Amíg a készlet tart. Érdeklődni a szokott számon.
Bandi

Viktor, este foci? Most próbálni mentem, utána be leszek kapcsolva.
Szamóca.

Hídember, nem tűnt föl, hogy nem mi állunk nyerésre? Munka van, művészkém, munka, nem foci. Majd ha már nyertünk, akkor lehet. Addig dekázgass.
K.L.

Gyerekek, meg tudná szerezni valaki Goebbels weimari beszédét 38-ból, lefordítva? Edzés után hívjatok!
Viktor, április 8.

Viki, a Defend meg tudná szerezni az MSZP párttörténeti irattárból. Szóljak nekik??
Üdv, K.L.

Laci, mondtam már hogy Te ne!!! Az istenért ne és ne és ne!! Maradj ki ebből, majd én inkább mindent vállalok. Még a komcsikkal is inkább leülök vitázni, bár semmi kedvem hozzá. Tényleg, nem szólna át valaki annak a libának a Bem rakpartra, hogy menjen inkább ő.
Zoli

Nagy voltál Viktor, de azért azt a könyvégetést csak nem kellett volna kihagyni!
K.L. április 10.

Szuper kedvezmény április 13-ig. Kokárdák, nemzeti színű szalagok, nagy választékban a Wermer és Anyósa Kft-től.
W.A. április 11.

Valaki meg tudja szerezni a pápa húsvéti beszédét?? Szeretet és összetartás, meg ilyesmik. Délután a Szamócával próbáljuk a szelíd nézést, bársonyos hangot és kifinomult retorikát.
Viktor

Ezzel nem értek egyet, kérem jegyzőkönyvbe venni.
K.L.

Tomi vagyok az ISM-ből, keresett valaki? Sajnos nem sikerült semmit sem találni arra nézve, hogy Chacón MSZP szimpatizáns lett volna. Sajnos még csak az Argentin Szocdem pártnak sem a tagja. A sportolók szombatra rendben vannak, a helyeket kiosztottuk. A levél is OK. Délután találkozunk.
Tomika

Rendezvény utáni szuper ajánlat: műanyag kukás zsákok több színben és méretben
Wermer és nénikéje kft.

Melyik barom mondta, hogy a Medgyessy oroszkrémtortát evett?? Lacikám, már a te embereidben sem lehet bízni?? Szocis röplapokat megrendelted már egyáltalán? Nürnbergből nem tudják olyan gyorsan idehozni. Jó, jó, tudom, hogy a Vegyépszer gyorsabban megcsinálta volna, de hidd el, hogy így simább ügy. Csak nehogy véletlenül a céges papírról a narancs is rákerüljön.
Zoli

Fiúk, nézzetek körül, hogy mit lehetne még rájuk suvasztani. A gázárakat már unja a plebs, pláne hogy nekünk is emelni kell. Pénztőke, nagytőke kipipálva, nálunk szerencsére csak a Deutsch töke van, bár az is akkor sül el, amikor nem kellene.
Hívjatok!
Viktor

Gyerekek, most már visszamehetek a csajomhoz? Sportoldalról minden OK volt, nem? A focisták? Azok igazoltan voltak távol, készültek a fehéroroszok ellen.
Akkor mentem,
Tomi

Hú, ezt megúsztuk. A hülye Kohl eljött a rendezvényre kampányolni, hagyján hogy nekünk köszönte meg, hogy milyen sokat segítettünk amikor kiengedtük a keletnémeteket, de hogy állandóan azt kérdezgette: Wo ist der Gyula??

Még jó hogy az ingyenes nyelvvizsgát még nem vezettük be, így a tolmács valahogy elmismásolta. Basszus, reggel megint mehetek vitázni. A Kovácsot le szoktam rúgni az asztal alatt, de a Kuncze állandóan visszarúg. Kék-zöld a lábam.
Zoli

Kötszer, géz, hintőpor nagy választékban, hihetetlen kedvezmények csak nálunk, a Wermer und Wermer Gmbh.-nál, Nürnberg, Justizienstrasse 3.

Fiúk, mi lesz ha mégis zsidó párt győz, muszáj lesz nekem visszamenni enyém baráthoz, Szaddam Husszein??
Kaya

Na most adtál egy kurva jó ötletet!!!!! Kösz.
Kövér

Lacikám, hagyd ezt most!! Inkább nézzetek körül, mit lehet még gyorsan eladni??
Viktor

Két hete a börtönöket járom, van valami újság??
Áder

Gyere vissza Janikám, szükség lesz a humorodra vasárnap!
Laci

Halló, székház? Van ott valaki?? Vasárnap délután beszélek. Itt nézem a csajomnál a tv-t. Minden közvélemény-kutatónál vezetünk!!! Bejöjjek?
Tomi

Túlélőkészlet, útitáska és hamis papírok nagy választékban, a választás napján extra engedménnyel.
Wörös Szekfű Kft. W. András

Blogok

„Túl későn jöttünk”

Zolnay János blogja

Beszélő-beszélgetés Ujlaky Andrással az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) elnökével

Egyike voltál azoknak, akik Magyarországra hazatérve roma, esélyegyenlőségi ügyekkel kezdtek foglalkozni, és ráadásul kapcsolatrendszerük révén ehhez még számottevő anyagi forrásokat is tudtak mozgósítani. Mi indított téged arra, hogy a magyarországi közéletnek ebbe a részébe vesd bele magad valamikor az ezredforduló idején?

Tovább

E-kikötő

Forradalom Csepelen

Eörsi László
Forradalom Csepelen

A FORRADALOM ELSŐ NAPJAI

A „kieg” ostroma

1956. október 23-án, a késő esti órákban, amikor a sztálinista hatalmat végleg megelégelő tüntetők fegyvereket szerezve felkelőkké lényegültek át, ostromolni kezdték az ÁVH-val megerősített Rádió székházát, és ideiglenesen megszálltak több más fontos középületet. Fegyvereik azonban alig voltak, ezért a spontán összeállt osztagok teherautókkal látogatták meg a katonai, rendőrségi, ipari objektumokat. Hamarosan eljutottak az ország legnagyobb gyárához, a Csepel Művekhez is, ahol megszakították az éjszakai műszakot. A gyár vezetőit berendelték, a dolgozók közül sem mindenki csatlakozott a forradalmárokhoz. „Figyelmeztető jelenség volt az, hogy a munkások nagy többsége passzívan szemlélte az eseményeket, és még fenyegető helyzetben sem segítettek. Lényegében kívülállóként viselkedtek” – írta egy kádárista szerző.

Tovább

Beszélő a Facebookon