Skip to main content

A Hejettes Szomjazók Felhívása

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat


A Művészetek fiatal demokrata Rajongói, Támogatói és Csinálói

FELbuzdulva a Fiatal Demokraták Szövetségének önszerveződésétől, torokszorítónak és már gyermekkorunk óta kívánatosnak tartva a szerelmet és az általuk megfogalmazott politikai értékeket, kezdeményezzük a Művészetek fiatal demokrata Rajongóinak, Támogatóinak és Csinálóinak ha nem is a szövetségét, nem is a szövetét, hanem szőttesét (ha már fontosak a szavak).

miért?

1. mert miért ne?

2. mert több fenék több rúgást bír ki. Talán.

3. mert nem ismernek be minket.

4. mert még a közönség önkormányzata sem valósult meg.

5. mert korunkban az ember neve mellé a gépek nevét írjuk az újságokba. Az ember neve mellé!

6. mert ’68 Párizsától fogva még mindig több fantáziát kell követelnünk az államférfiaktól,

7. mert a vesztesnek mindig igaza van,

8. mert az ifjúság legalábbis birkózószar,

9. mert a művészetek csinálói, támogatói, rajongói az egyik legveszélyeztetettebb rétege a társadalomnak alkoholizmus, öngyilkosság,„„miá.

A neurózisok 90 százaléka pedig szociális eredetű.

11. mert nincs beletörődés alkoholizmus és/vagy neurózis nélkül.

12. mert a párt jobban fél a többpártrendszertől, mint az alkoholizmustól, a környezetmérgezéstől, mert jobban fél a többpártrendszertől, mint a szegényektől, jobban fél az egész Európában a legalacsonyabb átlagéletkorú honpolgároktól, jobban fél a többpártrendszertől, mint a romániai és csehszlovákiai fajgyűlölettől stb.

12. mert ha már homár, legyen hamar!

ellenzőinkhez csak egyetlen kérdésünk van: szeretne boldognak látni minket? akarna? akar?”

javaslatunk a szervezeti felépítésre:

azonkívül, hogy ne kelljen sokat ülésezni, vitatkozni táblábolni,,,,,

1. legyen mindenki főtitkár. Azaz a tisztségviselők ne lehessenek urai és parancsolói senkinek, se gazdái.

2. tehát a hivatalos munkát Első Szolga, Második Szolga és Harmadik Szolga

néven és beosztásban végezzék.

Könnyítésül az Első Szolga mellé delegáljunk Udvari Bolondot, aki hivatalosan is képviselhesse az Első Szolgát. Ugyanígy a Második Szolga mellé egy Hoppy Lőrinczet, a Harmadik Szolga mellé meg egy Nemecseket. A pénzügyeket a Szürke Eminenciás végezze.

toborzó kiáltványuk látszólag nem jogilag van megfogalmazva, hanem is. Ezzel együtt az alkotmányos rend alapján áll, és ez szavakból, mondatokból leszűrt következtetéseknek is az alkotmány legyenek a határai.

a kiadvány hiteléül: Hejettes Szomjazók sk.

vállaljuk, hogy az aláírók listáját minden aláírónak megküldjük, az ügyekvések aláíróit szintén stb.

Tel: 130-119, hétfőn, kedden, szerdán 17–20 óráig.

Levélcímek: Nagy Attila, 1185 Kassa u. 120.; Elek István 1103, Kada u. 58.

a művészetek fiatal demokrata rajongóihoz, támogatóihoz és csinálóihoz való tartozás a konkrét tervekhez való csatlakozással történjen, illetve konkrét tervek vagy ellentervek benyújtásával. És mivel imádjuk a személyes kapcsolatokat, ezért akik jelentkeznek valamilyen ügyekvésre, azokat összehozzuk.

név cím fogl. ügyekvés
Hivatkozott cikkek

Blogok

„Túl későn jöttünk”

Zolnay János blogja

Beszélő-beszélgetés Ujlaky Andrással az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) elnökével

Egyike voltál azoknak, akik Magyarországra hazatérve roma, esélyegyenlőségi ügyekkel kezdtek foglalkozni, és ráadásul kapcsolatrendszerük révén ehhez még számottevő anyagi forrásokat is tudtak mozgósítani. Mi indított téged arra, hogy a magyarországi közéletnek ebbe a részébe vesd bele magad valamikor az ezredforduló idején?

Tovább

E-kikötő

Forradalom Csepelen

Eörsi László
Forradalom Csepelen

A FORRADALOM ELSŐ NAPJAI

A „kieg” ostroma

1956. október 23-án, a késő esti órákban, amikor a sztálinista hatalmat végleg megelégelő tüntetők fegyvereket szerezve felkelőkké lényegültek át, ostromolni kezdték az ÁVH-val megerősített Rádió székházát, és ideiglenesen megszálltak több más fontos középületet. Fegyvereik azonban alig voltak, ezért a spontán összeállt osztagok teherautókkal látogatták meg a katonai, rendőrségi, ipari objektumokat. Hamarosan eljutottak az ország legnagyobb gyárához, a Csepel Művekhez is, ahol megszakították az éjszakai műszakot. A gyár vezetőit berendelték, a dolgozók közül sem mindenki csatlakozott a forradalmárokhoz. „Figyelmeztető jelenség volt az, hogy a munkások nagy többsége passzívan szemlélte az eseményeket, és még fenyegető helyzetben sem segítettek. Lényegében kívülállóként viselkedtek” – írta egy kádárista szerző.

Tovább

Beszélő a Facebookon