Skip to main content

[„Szavazás után”]

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat


MÉG CSAK MOST KEZDŐDIK!

A magyar parlament a Duna ellen szavazott. A képviselők többsége nem vállalta a személyes felelősséget. Szentesítették a katasztrofális következményekkel járó VISEGRÁD–NAGYMAROSI VÍZLÉPCSŐ építését. Semmibe vették a Magyar Tudományos Akadémia szakvéleményét, nem kérdezték meg választóikat, nem kértek népszavazást.

Ha sem a népet, sem a kormányt nem, akkor
KIT KÉPVISEL A PARLAMENT?!?

Ne várjuk meg a választ!
Fejezzük ki akaratunkat közvetlenül!
Döntsön a nép!
Állítsák le az építkezést!
Írják ki a népszavazást!

Ezt követeljük október 30-án, vasárnap is! Ezen a napon a világ 27 nagyvárosában tüntetnek velünk a világ magyarjai és a környezetvédők.

Budapesten 14 órakor nagygyűlés a Műegyetem előtt!

ESTE FÁKLYÁS FELVONULÁS!

Találkozás a Margit-szigeti szökőkútnál 18 órakor, megyünk a Március 15-e térre.

ALÁÍRÁSGYŰJTÉS MINDEN HELYSZÍNEN!

NAGYMAROS BIZOTTSÁG TAGCSOPORTJAI:

Bajcsy-Zsilinszky BT Környezetvédő Csop., BME Zöld Klub, Duna Alapítvány, Duna Barátai, Duna Kör, ELTE Természetvédelmi Klub, KOKO (Eszperantisták Nemzetk. Körny. védő T. magyarországi szekciója), EKE (Esztergomi Kult. Egy.), Fényes Szellők BK, Kultúrökológiai Mcs., Jurta Körny. Véd. Csop., KFS (Környezetvédelmi Fotóstúdió), 4-6-0 Békecsoport, Népszavazást Kérők Csop., Szentendrei Petőfi Kult. és Hagyományőrző Csop., TDDSZ Környezetvédő Csop.,

TÁMOGATÓK: Bajcsy-Zsilinszky BT, Fidesz ideigl. választmánya, Forrás Kör, Függ. Jogvédő Szolgálat., Inconnu, K–NY Párbeszéd Hálózata, Magyar Cserkész Szöv., Magyar Demokrata Fórum, Menedékbizottság, 405-ös Kör, Salom, Szabad Kezdeményezések Hálózata, Szabó D. Emlékbiz., Szárszói B. Kör, Szárszói Front, Széchenyi Casino, Szeta, Túlélés, Vállalkozók Országos Szöv. (VOSZ) Bp.-i Ipartestülete, Veres P. Társaság[SZJ]

Hivatkozott cikkek

Blogok

„Túl későn jöttünk”

Zolnay János blogja

Beszélő-beszélgetés Ujlaky Andrással az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) elnökével

Egyike voltál azoknak, akik Magyarországra hazatérve roma, esélyegyenlőségi ügyekkel kezdtek foglalkozni, és ráadásul kapcsolatrendszerük révén ehhez még számottevő anyagi forrásokat is tudtak mozgósítani. Mi indított téged arra, hogy a magyarországi közéletnek ebbe a részébe vesd bele magad valamikor az ezredforduló idején?

Tovább

E-kikötő

Forradalom Csepelen

Eörsi László
Forradalom Csepelen

A FORRADALOM ELSŐ NAPJAI

A „kieg” ostroma

1956. október 23-án, a késő esti órákban, amikor a sztálinista hatalmat végleg megelégelő tüntetők fegyvereket szerezve felkelőkké lényegültek át, ostromolni kezdték az ÁVH-val megerősített Rádió székházát, és ideiglenesen megszálltak több más fontos középületet. Fegyvereik azonban alig voltak, ezért a spontán összeállt osztagok teherautókkal látogatták meg a katonai, rendőrségi, ipari objektumokat. Hamarosan eljutottak az ország legnagyobb gyárához, a Csepel Művekhez is, ahol megszakították az éjszakai műszakot. A gyár vezetőit berendelték, a dolgozók közül sem mindenki csatlakozott a forradalmárokhoz. „Figyelmeztető jelenség volt az, hogy a munkások nagy többsége passzívan szemlélte az eseményeket, és még fenyegető helyzetben sem segítettek. Lényegében kívülállóként viselkedtek” – írta egy kádárista szerző.

Tovább

Beszélő a Facebookon