Skip to main content

A Nemzeti Bolsevik Párt programjából

Vissza a főcikkhez →


Az orosz ember meghatározása

Az orosz ember nem vér szerint, nem felekezeti hovatartozása szerint határozható meg. Orosz ember az, aki magáénak vallja az orosz nyelvet és az orosz kultúrát, aki saját történelmének tekinti az orosz állam történetét. Orosz ember az, aki azt a jelszót követi: „Egy Ország! Egy Haza! Egy nép – az orosz!”

Külpolitika: arccal Ázsia felé


A Nyugat által inspirált „peresztrojka” szétverte Hazánkat, egymásnak ugrasztotta törzseinket. De most, hogy magunkhoz tértünk, kilábaltunk a betegségből, az az ésszerű, ha azonnal Kelet felé fordulunk, őshazánk, Ázsia felé. Ott vannak a gyökereink, ott kell keresni barátainkat és szövetségeseinket.

Oroszország jövője – az iszlámmal kötendő szövetség. Természetes szövetségesek vagyunk: a pravoszláviát is, az iszlámot is ezer éve elnyomja a Nyugat. Ha viszont az iszlám és az iszlám országok Oroszország ellenségeinek nyilvánítják magukat, fel kell venni a harcot velük is.

Törvényt és rendet azonnal!

Szabad kezet a rendőröknek! Rájuk kell bízni, milyen módon harcolnak a bűnözés ellen! Semmi figyelmeztető lövés, azonnal élesen, a célba! Eltakarítani az utcákról az összes bűnözőt, biztonságossá tenni az orosz életet! Ha ennek érdekében le kell lőni néhány száz kétlábú farkast, a nacionálbolsevikok készen állnak erre!

Igen a  Birodalomra!

Az orosz birodalom államiságunk egyetlen lehetséges formája. Ez a birodalom ott van, ahol oroszok éltek, tehát orosz földön. Teljesen meg kell szüntetni az autonómiákat. Alá kell rendelni a központnak. Felül kell vizsgálni a határokat, hogy megfeleljenek az oroszok lakta területek etnikai határainak. Például a Krím, amely 1954-ben került Ukrajnához, vagy az 1922-től Ukrajnához tartozó Don-medence orosz föld kell legyen.

Oroszosítás

Akarsz orosz lenni? Felejtsd el nemzetiséged, kicsiny törzsed egyébként is oroszok által írt történelmét – és állj be orosznak. Senkit nem taszítunk el. Nekünk nem kell a vér. Töröljük a nemzetiséget az igazolványokból. Oroszországot az oroszoknak!

Azokat a területeket, ahol az oroszok vannak többségben, visszacsatoljuk Oroszországhoz. Újra egy államban egyesíteni az oroszokat – ez a Nemzeti Bolsevik Párt fő politikai célkitűzése. Az állam lerombolása olyan méreteket öltött, hogy már csak az erőszak mentheti meg… Az erőszak mindig is a Történelem Higiénés Eszköze volt. A legmagasabb rendű jó az agresszív heroikus tett. Az igazi oroszok olyanok legyenek, mint a szerbek, akik nem menekültek el földjükről, hanem fegyverrel a kezükben kelnek védelmére.Blogok

„Túl későn jöttünk”

Zolnay János blogja

Beszélő-beszélgetés Ujlaky Andrással az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) elnökével

Egyike voltál azoknak, akik Magyarországra hazatérve roma, esélyegyenlőségi ügyekkel kezdtek foglalkozni, és ráadásul kapcsolatrendszerük révén ehhez még számottevő anyagi forrásokat is tudtak mozgósítani. Mi indított téged arra, hogy a magyarországi közéletnek ebbe a részébe vesd bele magad valamikor az ezredforduló idején?

Tovább

E-kikötő

Forradalom Csepelen

Eörsi László
Forradalom Csepelen

A FORRADALOM ELSŐ NAPJAI

A „kieg” ostroma

1956. október 23-án, a késő esti órákban, amikor a sztálinista hatalmat végleg megelégelő tüntetők fegyvereket szerezve felkelőkké lényegültek át, ostromolni kezdték az ÁVH-val megerősített Rádió székházát, és ideiglenesen megszálltak több más fontos középületet. Fegyvereik azonban alig voltak, ezért a spontán összeállt osztagok teherautókkal látogatták meg a katonai, rendőrségi, ipari objektumokat. Hamarosan eljutottak az ország legnagyobb gyárához, a Csepel Művekhez is, ahol megszakították az éjszakai műszakot. A gyár vezetőit berendelték, a dolgozók közül sem mindenki csatlakozott a forradalmárokhoz. „Figyelmeztető jelenség volt az, hogy a munkások nagy többsége passzívan szemlélte az eseményeket, és még fenyegető helyzetben sem segítettek. Lényegében kívülállóként viselkedtek” – írta egy kádárista szerző.

Tovább

Beszélő a Facebookon